28 Σεπτεμβρίου 2010

How to: Επιλέξτε το σωστό concealer για τα μάτια σας !

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα κοινό αισθητικό πρόβλημα,τους μαύρους κύκλους κάτω απο τα μάτια. Δεν έχει σημασία αν το δέρμα είναι ξηρό ή λιπαρό, ανοιχτόχρωμο ή μαυρισμένο, οι μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις. 
Υπάρχουν πολλά προϊόντα σήμερα που μπορούν να 'λύσουν' αυτο το συχνό πρόβλημα. Το κόλπο όμως είναι να βρεις το σωστό! 

Τί προκαλεί τους μαύρους κύκλους;


Ανάμεσα στους πιο συχνούς παράγοντες του προβλήματος μπορεί να είναι το πολύ λεπτό δέρμα, η αϋπνία ή οι αλλεργίες. Άλλοι παράγοντες λιγότερο συχνοί μπορεί να είναι το stress, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή αλατιού και έλλειψη υγρών. Όταν εντοπιστεί τί προκαλεί τους μαύρους κύκλους στη δική σας περίπτωση είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί κατάλληλα και αυτό μπορεί να σημαίνει μια γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής σας, όπως καλύτερη διατροφή. περισσότερος ύπνος και κατανάλωση υγρών. 


Στο μεταξύ όμως, θέλετε να βρείτε το σωστό concealer για τους μαύρους κύκλους σας. 

Ποιο είναι το κατάλληλο concealer για εσάς;

Διαλέξτε ένα concealer ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό απο την επιδερμίδα σας. Το πόσους τόνους πιο ανοιχτό θα είναι το concealer εξαρτάται απο το foundation.Έαν φοράτε foundation , επιλέξτε ένα concealer που να είναι μέχρι και δύο τόνους πιο ανοιχτό απο το αυτό, αν δεν φοράτε επιλέξτε κάποιο που να είναι κοντά στον τόνο τις επιδερμίδας σας.

Επιλέξτε το κατάλληλο τύπο concealer για το δέρμα σας 
Αν το δέρμα σας είναι λεπτό και ευαίσθητο, επιλέξτε ένα  concealer που να είναι κρεμώδες και ενυδατικό γιατί ένα βαρύ  concealer θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται μεγαλύτερο σε ηλικία απο ότι είναι. Αν έχετε λιπαρό δέρμα κάτω απο τα μάτια, χρησιμοποιήστε ένα concealer όχι πολύ κρεμώδες.







 Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τί θέλετε να καλύψετε. Μπλέ ή μωβ ή κόκκινους κύκλους κάτω απο τα μάτια, πρήξιμο ή μερικές χρωματικές ατέλειες και λεπτές γραμμές-ολα αυτά θα καθορίσουν το concealer που πρέπει να επιλέξετε. Δεν έχουν όλοι οι κύκλοι την ίδια απόχρωση γιαυτό και χρησιμοποιούμε διαφορετικά χρώματα για κάθε περίπτωση. Για μπλε-μπλε σκούρους κύκλους, χρησιμοποιούμε concealer με βασική απόχρωση το κίτρινο. Οι κύκλοι που τείνουν στο προς το κόκκινο,εξισορροπούνται με πράσινους τόνους και οι κύκλοι με μώβ ή το πρήξιμο,με αποχρώσεις του απαλού ροζ και ροδακινί.




Αλλάξτε concealer ανάλογα με την εποχή. Τον χειμώνα το δέρμα τεντώνεται και γίνεται πιο ξηρό απο ότι το καλοκαίρι, οπότε θα χρειαστείτε ένα πιο ενυδατικό concealer. Το καλοκαίρι, το δέρμα ελκύει περισσότερο χρώμα όποτε ίσως χρειαστείτε ένα concealer ένα τόνο πιο σκούρο απο τον χειμώνα.

 
Επενδύστε σε ένα καλό concealer γιατί θα εφαρμοστεί στην πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου, στα μάτια και επίσης ένα καλό concealer είναι η βάση για να καλό οπτικό αποτέλεσμα.Αφού καταλήξετε σε κάποια υποψήφια concealers, δοκιμάστε τα για να είστε σίγουρες οτι το προιόν που αγόραζετε είναι το σωστό για εσάς. 






Πώς να απλώσετε το concealer ; 
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν εφαρμόζουμε οτιδήποτε στα μάτια γιατί το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτό. 


Μην τραβάτε ή πιέζετε με δύναμη την περιοχή των ματιών γιατί αυτο μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες. Προσπαθήστε να το κάνετε με πινέλο. Αυτό γιατί, το πινέλο θα σας επιτρέψει να απλώσετε μια λεπτή στρώση μιας και δεν χρειάζεται πολύ και θα βοηθήσει να δέσει με το δέρμα σας. 
Επίσης, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα κάποιες μορφές concealer θερμαίνονται και χάνουν την πυκνότητα τους, συνεπώς και την καλυπτική τους ιδιότητα. Αν ένα concealer είναι πολύ πυκνό τότε η θερμότητα το δαχτύλων βοηθάει στο να απλωθεί πιο εύκολα.



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More